STAY SAFE, STAY AT HOME, WE DELIVER YOUR ORDERS :-) Shop Now!
Cart 0

Bersihkan Usus Dan Nyah-Toxin (Detox)

BERSIHKAN USUS DAN NYAH-TOXIN (DETOX)

Proses pembersihan usus. Pentingnya sisa makanan yang dimakan yang tidak menjadi sumber tenaga dibuang dari badan kita.

Memandangkan punca penyakit utama adalah daripada usus yang tidak bersih. Justeru pembersihan usus wajar dilakukan. Jika tidak dilakukan, maka sisa makanan tadi akan berubah menjadi tinja kering dan akan melekat di dinding usus sekaligus kan menimbulkan gejala sembelit atau lebih parah lagi buasir. Selain itu, ia juga akan menyebabkan toksid makin banyak dalam badan kita.

Apabila toksid banyak, maka kita sering menghadapi masalah keletihan dalam badan dan rasa mengantuk di pagi hari walaupun mendapat tidur yang cukup.

Ibarat skru yang berkarat perlukan minyak gris untuk memudahkannya diputar, maka begitu juga usus kita apabila dah mula nak berkarat maka ia perlu kepada minyak pelincir untuk memudahkannya membantu proses pembuangan.

Dengan kandungan nutrisi dan serat yang tinggi ditambahi pula dengan vitamin2 yang pelbagai serta kandungan omega 3 dan 6, maka PMZ sewajarnyalah menjadi bahan terpenting untuk membantu membersihkan usus.

Pengambilan dua sudu sebelum sarapan atau ketika perut kosong sangat membantu proses pencernaan makanan yang dimakan selepas itu sekaligus membantu melicinkan perjalanan makanan yang dicerna tadi di dalam usus bermula dari usus kecil hinggalah ke usus besar dan diakhiri dengan pembuangan najis.

Perlu diambil perhatian bahawa usus kita manusia agak panjang sekitar 12 meter bagi usus kecil dan 5 meter untuk usus besar. Justeru, keperluan kepada PMZ / OLIVIE30 tidaklah boleh terhad kepada satu botol penggunaan sahaja, sebaliknya ia perlu lebih daripada itu.

Sari Cuka Tin adalah pelengkap kepada Pati Minyak Zaitun dalam membantu membersihkan usus. Ia diambil selepas kita mengambil makanan berat. Boleh juga dijadikan sebagai minuman detoks dengan mencampurkan dua sudu cuka buah tin ke dalam segelas air kosong.

Kandungan mineralnya sangat tinggi. Begitu juga dengan pottasium di dalamnya melebihi 4 kali ganda berbanding cuka epal dan cuka kurma.

Apa yang menarik tentang sari cuka tin ini ialah ia mengandungi bakteria baik yg sangat bagus untuk sistem penghadaman dan membantu proses pembuangan menjadi lebih mudah dan selesa.

Kebiasaan selepas seminggu pengamalan kita akan dapat rasakan perubahan badan kita. Badan menjadi lebih ringan, bertenaga, tidak cepat penat, dan perjalanan darah menjadi lebih sempurna. Yang penting proses perkumuhan menjadi lebih sempurna.

Manakala kandungan khasiat di dalam madu, pati delima dan serbuk kayu manis seperi protin, vitamin, mineral & serat pelengkapkan keperluan untuk detox dan fungsi tubuh secara keseluruhan.

Jom jaga pemakanan, lakukan detox & colon cleansing beramal dengan makanan tinggi khasiat.

Hj Firdaus
24 Jun 2018
Credit: Ustaz ShahidanOlder post Newer post