PROMOSI RAMADHAN 4 MAY 2019 - 4 JUN 2019 Shop Now!
Cart 0

10 Tahun Gagal Puasa Penuh Sebab Gastrik

10 Tahun Gagal Puasa Penuh Sebab Gastrik



10 Tahun bukan waktu yang singkat. Bayangkan selama 10 tahun terpaksa hadap gastrik. Makan kena jaga. Macam kisah Puan Rafidah. Nak tau macam mana beliau hadapi? Teruskan baca.

.
" Saya Puan Rafidah, 45 tahun. Dah lama ada gastrik ni, 10 tahun jugak lah. Sepanjang 10 tahun tu punya la seksa. Bab makan memang kena pantang. Contohnya tak boleh makan pedas-pedas, tak boleh makan benda yang angin macam kangkung, terung, masakan yang ada daun kesum. Banyak lagi lah, kalau tulis mau 10 muka surat.

.
Tu baru pantang jenis makan, belum cerita bab puasa. Sedih kadang, nak puasa full tu memang payah. Kalau period tu normal la tak boleh puasa penuh. Ni gastrik. Kalau terskip sahur, mesti haritu saya terpaksa batalkan puasa untuk ambil sarapan pagi kalau tak, gastrik datang sampai berguling-guling saya tahan sakit, hihi punyalah nak tunjuk rasa sakitnya macam mana.

.
Jangan cakap saya tak usaha berubat, dah jumpa doktor, ada dapat ubat tapi sementara je. Time makan lambat, gastrik datang balik. Lewat makan mula masuk angin, pastu muntah balik apa kita makan.

.
Tapi, lepas saya amalkan Olivie Plus 30x semua berubah. Mulanya saya mula guna Olive Plus 30x untuk kecantikan. Kawan saya tu walaupun 40an tapi nampak muda sokmo, so saya tanya lah. Katanya guna Olivie Plus 30x je. Sapu-sapu kat muke.

.
Saya pun nak juga, hihi. Dia bagitau saya Olivie Plus 30x ni boleh minum. Untuk dalaman. So saya start minum dan pada masa yang sama apply juga kat muka. Memang tak berharap atau terfikir gastrik saya akan sembuh sebab dah 10 tahun saya tahan.

.
Satu haritu, saya busy siapkan tempahan kuih. Terlupa untuk sarapan sebab kelam kabut. Tapi saya tak rasa sakit perut. Biasa lewat sarapan gastrik akan datang. Aikk, pelik ni. Saya pun makan, tak rasa mual atau nak muntah. Dalam hati ni punyalah happy, tapi mugkin kebetulan.

.
Lusa balik rumah mertua, tekak teringin nak makan sambal belacan air tangan mertua. Asyik teringat je. Sebelum ni ada juga langgar pantang, tapi lepas tu mendapatlah. Tanggung sakit. Yang anehnya, perut saya tak meragam. Orang gastrik memang kalah dengan makanan pedas, sebab usus menipis dan hakis. Ni kali kedua saya selamat dan tak rasa satu kebetulan.

.
Saya call kawan, bila sembang baru tau yang Olivie Plus 30x ni merawat gastrik juga. Huhu, patutlah. Betul-betul tak sangka gastrik selama 10 tahun ni boleh sembuh.

.
Akhirnya, Ramadhan 2017, saya dapat habiskan tanpa skip sebab gastrik. Syuukuurr sangat. Saya akan terus amalkan Olivie Plus 30x ni. Banyak manfaat tersembunyi."

.
Dah baca kisah Puan Rafidah? Akhirnya 10 tahun penyiksaan beliau berakhir. Admin nak bantu siapa yang mahu dibantu. :-)

Klik sini untuk dapatkan Olivie Plus 30X





Older post Newer post